Gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kakaós meggyes zabgolyókkal bővült.
Megkívántam valamit, valami kis nassolni valót. Volt itthon meggy, és zabpehely. Így jött az ötlet, hogy a leturmixolt meggyhez zabpelyhet, csipet fűszert és sok-sok szeretetet adtam. Hamar készen lett a desszertem. Fantasztikus ízű lett. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (20 db):
- 300 g AvenaGoFit gluténmentes zabpehely
- 200 g pucolt meggy
- 50 g Liga margarin
- 3 evőkanál Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- csipet só
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- pár csepp vanília kivonat
Forgatáshoz:
- 3-4 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
A gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók elkészítése:
- A megpucolt meggyszemeket a frissen facsart citromlével, édesítővel, sóval és a fahéjjal alaposan turmixoljuk le.
- Öntsük be egy tálba.
- Mérjük hozzá a zabpelyhet.
- Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű ligát.
- Csepegtessük bele a vanília kivonatot.
- Gumikesztyű segítségével gyúrjuk össze alaposan az egészet.
- Formázzunk a masszából egyforma méretű golyókat.
- A zsírszegény kakaóporban forgassuk meg egyenként a golyókat.
- Legfinomabb, ha hűtőszekrénybe tesszük, hogy jó hideg legyen a desszertünk.
- Persze azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom édes fahéj gluténmentes zabpehely gyors kakaópor margarin meggy reggeli só uzsonna és tízórai vanília aroma