Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók

golyó recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kakaós meggyes zabgolyókkal bővült.

Megkívántam valamit, valami kis nassolni valót. Volt itthon meggy, és zabpehely. Így jött az ötlet, hogy a leturmixolt meggyhez zabpelyhet, csipet fűszert és sok-sok szeretetet adtam. Hamar készen lett a desszertem. Fantasztikus ízű lett. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (20 db):

  • 300 g AvenaGoFit gluténmentes zabpehely
  • 200 g pucolt meggy
  • 50 g Liga margarin
  • 3 evőkanál Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
  • csipet só
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • pár csepp vanília kivonat

Forgatáshoz:

  • 3-4 evőkanál zsírszegény holland kakaópor

A gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók elkészítése:

  • A megpucolt meggyszemeket a frissen facsart citromlével, édesítővel, sóval és a fahéjjal alaposan turmixoljuk le.
  • Öntsük be egy tálba.
  • Mérjük hozzá a zabpelyhet.
  • Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű ligát.
  • Csepegtessük bele a vanília kivonatot.
  • Gumikesztyű segítségével gyúrjuk össze alaposan az egészet.
  • Formázzunk a masszából egyforma méretű golyókat.
  • A zsírszegény kakaóporban forgassuk meg egyenként a golyókat.
  • Legfinomabb, ha hűtőszekrénybe tesszük, hogy jó hideg legyen a desszertünk.
  • Persze azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes golyó recept

gluténmentes kakaós meggyes zabgolyók

Kategória: , , , ,