Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Szezámmagos túrós gluténmentes sós rudak

Kitűnő vendégváró sós aprósütemény. Érdemes kipróbálni.

gluténments sós aprósütemény receptHozzávalók: kb. 30 kicsi, vagy 15 nagy rúdhoz

  • 250 g túró
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 400 g Schär Farina gluténmentes lisztkeverék
  • 70 g Alpro növényi alapú joghurtalternatíva (vagy sima natúr joghurt)
  • 60 g víz
  • 3 g gluténmentes porélesztő
  • 10 g útifű maghéj
  • 125 g margarin
  • kevés rizsliszt
  • 1 db tojás (M-es)  a kenéshez
  • szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

  • A porélesztőt kéz-meleg vízben feloldjuk, és az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
  • 20 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk (kissé ragadós a tészta!)
  • Majd kinyújtjuk 1-1,5 ujjnyi vastagra és felcsíkozzuk.
  • Minden csíkot kissé megtekerünk, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 °C fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 30 kicsi készítése
1 rúdban
16 nagy sósrúd
készítése esetén
1 rúdban
Energia 2747 kcal / 11455 kJ 91 kcal / 379 kJ 183 kcal / 763 kJ
Fehérje 60,9 g 2,0 g 4,1 g
Zsír 108,1 g 3,6 g 7,2 g
amelyből telített zsírsavak 32,0 g 1,1 g 2,1 g
Szénhidrát 364,1 g 12,1 g 24,3 g
amelyből cukrok 17,0 g 0,6 g 1,1 g
Rost 30,4 g 1,0 g 2,0 g

A gluténmentes szezámmagos túrós-sós  rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténments túrós sós rúd

gluténmentes sós aprósütemény

Kategória: , ,