Gluténmentes kréker tejmentesen elkészítve
Kitűnő vendégváró, ropogtatni való egy kellemes baráti borozgatáshoz, de másnap tízóraira és uzsonnára is csomagolható
Hozzávalók: kb. 25 db (attól függ, mekkorára vágjuk)
- 10 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg növényi sajtalternatíva reszelve (vagy reszelt sajt)
- 1-2 csapott kávéskanál só
- 10 dkg laktózmentes margarin
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk
- Felvágjuk háromszögekre, és sütőpapíros tepsire tesszük.
- 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 – 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 25 gluténmentes kréker esetén 1 darabban |
Energia | 1585 kcal / 6625 kJ | 63 kcal / 263 kJ |
Fehérje | 40,7 g | 1,6 g |
Zsír | 89,0 g | 3,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 38,6 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 144,1 g | 5,6 g |
amelyből cukrok | 5,3 g | 0 g |
Rost | 4,7 g | 0,2 g |
A sajtos gluténmentes kréker recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt glutén és tejmentes gluténmentes party snack gluténmentes zabpehelyliszt keksz margarin növényi sajt-alternatíva só sós sós aprósütemények tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai