Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes kréker tejmentesen elkészítve

Kitűnő vendégváró, ropogtatni való egy kellemes baráti borozgatáshoz, de másnap tízóraira és uzsonnára is csomagolható

gluténmentes kréker receptHozzávalók: kb. 25 db (attól függ, mekkorára vágjuk)

  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg növényi sajtalternatíva reszelve (vagy reszelt sajt)
  • 1-2 csapott kávéskanál só
  • 10 dkg laktózmentes margarin
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk
  • Felvágjuk háromszögekre, és sütőpapíros tepsire tesszük.
  • 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Hagyjuk kihűlni.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 – 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 25 gluténmentes kréker
esetén 1 darabban
Energia 1585 kcal / 6625 kJ 63 kcal / 263 kJ
Fehérje 40,7 g 1,6 g
Zsír 89,0 g 3,6 g
  amelyből telített zsírsavak 38,6 g 1,5 g
Szénhidrát 144,1 g 5,6 g
  amelyből cukrok 5,3 g 0 g
Rost 4,7 g 0,2 g

A sajtos gluténmentes kréker recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kréker recept

gluténmentes kréker

Kategória: ,