Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Klasszikusok gluténmentesen – “tejszínes” meggyleves – tejmentesen

Nyáron kellemesen frissítőek a hideg gyümölcslevesek.  Meggylevesünk elkészítése során nem használtunk tejszármazékot így tejfehérje allergiás vagy laktózérzékenyek is fogyaszthatják

tejmentes gluténmentes leves meggylevesHozzávalók 2 adaghoz:

  • 20 dkg fagyasztott, magozott meggy
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 2 dl Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
  • 4 dl rizsital (“rizstej”)

Elkészítés:

  • A fagyasztott meggyet szobahőmérsékletlen felolvasztjuk.
  • Az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixoljuk, majd tálaljuk.
  • Díszíthetjük kevés felvert Meggle Creme Patisserie Decor növényi tejszínhab alternatívával és meggyszemekkel is!

Elkészítési idő: 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

A dietetikus tippje: a meggylevest magas zsír (ezen belül telített zsírsavak), és a magas szénhidráttartalma miatt 3 főre tálaljuk.

Tápanyagtartalom teljes mennyiség 1 adagban 1 adagban
mennyiség 2-3 adag 860 ml 2 adaggal számolva 430 ml 3 adaggal számolva 287 ml
Energia 976,50 kcal 4 072,80 kJ 488,25 kcal 2 036,40 kcal 325,50 kcal 1 357,60 kcal
Fehérje 2,60 g 1,30 g 0,87 g
Zsír 28,40 g 14,20 g 9,47 g
  amelyből telített zsírsavak 24,40 g 12,20 g 8,13 g
Szénhidrát 171,20 g 85,60 g 57,07 g
  amelyből cukrok 116,20 g 58,10 g 38,73 g
Rost 1,20 g 0,60 g 0,40 g

A tejszínes meggyleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,