Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes panettone egyszerűen

gluténmentes panettone recept Madame Loulou gluténmentes lisztPanettone, egy tradícionális olasz kuglóf különlegesség. Bármikor finom, de leginkább karácsonykor készítik. Kiváló gasztroajándék ötlet. Most panettone forma helyett rózsa alakú szilikon sütőformában sütve

Hozzávalók: 8-12 szelethez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük (a margarint olvasztva adjuk hozzá).
  • Olajozott szilikon formába tesszük, majd 160 °C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt légkeverésen megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

A dietetikus tippje: az egy szeletben lévő magas zsír és szénhidrát (egyszerű cukrok) tartalom miatt ritkán, és csak 1 szelet fogyasztása javasolt.

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén
1 szelet Panettonéban
(kb. 10 dkg)
12 db. esetén
1 szelet Panettonéban
(kb. 7 dkg)
Energia 3628 kcal / 15165 kJ 302 kcal / 1262 kJ 454 kcal / 1898 kJ
Fehérje 34,6 g 2,9 g 4,3 g
Zsír 270,4 g 22,5 g 33,8 g
  amelyből telített zsírsavak 122,6 g 10,2 g 15,3 g
Szénhidrát 237,9 g 19,8 g 29,7 g
  amelyből cukrok 137,3 g 11,4 g 17,2 g
Rost 3,0 g 0,3 g 0,4 g

A gluténmentes panettone recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes panettone recept Madame Loulou

Kategória: , , , ,