Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mogyorós gluténmentes gofri – induljon jól a reggel!

Hihetetlenül puha, ízletes gluténmentes gofri, mely darabonként 7,6 g szénhidrátot tartalmaz! Kiváló különleges reggeli inzulinrezisztencia esetén is!

mogyorós gluténmentes gofri recept - IR barát GM receptHozzávalók 8 db-hoz:

  • 50 g hajdinaliszt
  • 50 g lenmagliszt
  • 30 g darált mogyoró
  • 50 g * vaj
  • 1,5 dl 1,5%-os * tej
  • 2 dl víz
  • 100 g natúr * joghurt
  • 40 g eritrit (édesítőszer)
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 5 g psylium (útifű maghéj)
  • napraforgó olaj a sütéshez (kb. 10 g)

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tejet, majd a megmosott, külön felütött tojásokat is, majd víz hozzáadásával keverjük palacsintatészta sűrűségűvé.
  • A gofri sütőt kezdjük el melegíteni, majd kenjünk ki olajjal.
  • Ha a sütő felmelegedett, 0,5-0,5 merőkanálnyit oszlassunk el rajta egyenletesen, majd 2-3 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, szedjük ki tányérra, majd folytassuk a sütést amíg a tészta el nem fogy. Ebből az adagból kb. 8 db gofri készül.
  • Díszítsük friss gyümölcsökkel vagy házi túrókrémmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban 8 db. készítésekor, feltét nélkül

Energia 170 kcal /710,6 kJ
Fehérje 5,5 g
Zsír 12,5 g
Szénhidrát 7,6 g
Élelmi rost 2,5 g

Az IR barát gluténmentes gofri receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Inzulinrezisztencia és a gluténmentes étrend:

inzulinrezisztenca és gluténérzéjenység

Cöliákia és inzulinrezisztencia

Kategória: , , , ,