Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pizzás kifli

gluténmentes pizzás kifli recept
Iri mama egy gluténmentes pizzás kiflit készített!

Ma gondoltam egyet, és nem hagyományos gluténmentes pizzát sütöttem, hanem kifli alakúra formáztam. Annyira jó ötlet volt, sokkal szaftosabb, puhább, nem maszatos. Arról nem beszélve, hogy így tényleg jó uzsonnára, utazáshoz, reggelire egy pohár tejjel vagy kakaóval.

Hozzávalók (12 db):

Feltét nálam:

  • 30 g kechup (2 evőkanál)
  • 12 szelet chorizo
  • 50 g sajt (12 db kockára vágva)
  • 50 g reszelt sajt

Tetejére:

  • 15 g langyos tej
  • 20 g reszelt sajt

A gluténmentes pizzás kifli elkészítése:

  • Keverő tálba mérem a lisztet, sót, útifűmaghéjat, elkeverem.
  • Ezután az élesztővel is alaposan átforgatom.
  • Hozzáadom a langyos vizet, bedagasztom a tésztát.
  • Lehet kézzel, géppel, kinek hogy tetszik.
  • Egyszerűen elkészíthető, könnyű vele dolgozni, picit lágyabb a tészta, de így a jó.
  • Mire megkel, tökéletes állagú tészta lesz.
  • Kevés olajat csorgatok rá hogy neszáradjon ki a felületén.
  • Konyhapulton, letakarva, duplájára kelesztem.
  • 40 perc volt nálam, de lehet kicsivel több idő, attól függ milyen meleg van a lakásban.
  • Ezután lisztezett gyúrólapon, 40 cm – es körré nyújtom, pizza vágóval 12 cikkre vágom. 
  • Minden cikket lekenem kechuppal, ráteszem a chorizot, ez nagy szelet volt.
    gluténmentes pizzás kifli recept
  • Lehet kolbászt rakni, akkor pár karika legyen.
  • Sonkát, gombát, hagymát, zöldségeket, csirkemellet, stb. tehetünk rá.
  • Egyszóval ki mit szeret.
  • Erre teszem a kockázott sajt darabot.
  • Szépen körbe, minden cikkre.
  • Végül reszelt sajttal szórom, feltekerem mint a kiflit.
  • Sütőpapírral borított tepsibe rendezem.
  • 30 percig szobahőmérsékleten újra kelesztem.
  • Mikor szépen megkelt, langyos tejjel lekenem, reszelt sajttal szórom.
  • Sütőt nem melegítem elő most sem, nekem így jobb,ezt vettem észre.
  • De ha nektek jobban tetszik előmelegíteve, készítsétek úgy.
  • Minden sütő másképpen dolgozik, saját sütőjét mindenki jobban ismeri.
  • Szóval, a lekent, leszórt kifliket, betolom a sütőbe, 180 °C fokra állítom, légkeverésre, 18 percig sütöm.
  • Nagyon puha, illatos, kívül ropogós, belül puha kiflik sültek.
  • Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc

  • Előkészítés, összeállítás, formázás: 28 perc
  • Kelesztés: 70 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. pizzás
gluténmentes kifliben
Energia 7750 kJ / 1846 kcal 646 kJ / 154 kcal
Zsír 63, 3 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 23,5 g 2,0 g
Szénhidrát 241,2 g 20,1 g
  amelyből cukrok 19,1 g 1,6 g
Rost 27,0 g 2,3 g
Fehérje 65,4 g 5,5 g
13,76 g 1,15 g

A gluténmentes pizzás kifli tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pizzás kifli recept

gluténmentes pizzás kifli recept

Kategória: , ,