Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtgolyó

gluténmentes golyó receptIri mama egy gluténmentes sajtgolyókkal bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Mi nagyon szeretjük a sajtot. Ezt az ételt lehet fő ételnek is fogyasztani egy salátával, vagy sült burgonyával, de filmezéshez mártogatóssal is kitűnő választás.Mi nagyon szeretjük a sajtot. Ezt az ételt lehet fő ételnek is fogyasztani egy salátával, vagy sült burgonyával, de filmezéshez mártogatóssal is kitűnő választás.

Hozzávalók (20 db):

  • 250 g mozzarella sajt
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 70 g kukoricakeményítő
  • 50 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj

A gluténmentes sajtgolyó elkészítése:

  • Nagyon egyszerű, minden hozzávalót egy tálba összekeverem.
  • Én mozzarellával készítettem,de bármilyen sajttal jó lesz.
  • Se túl kemény,se túl lágy nelegyen a massza.
  • Dió nagyságú gombócokat gömbölyítek, tányérra teszem.
  • Olajat melegítek.
  • Ne legyen túl forró, mert meg ég.
  • Egy tálba zsemlemorzsát, másikba vizet öntök.
  • Minden golyót belemártok vízbe, majd beleforgatom a morzsába.
  • Kell a víz, mert nem ragad rá a morzsa, különben elfolyik a sajt.
  • Közepesen meleg olajban, aranyszínűre sütöm.
  • Kevergetni, forgatni kell, hogy egyenletesen süljön.
  • Papírtörlővel bélelt tálba szedem.
  • Nem szívja magába az olajat, kívül ropogós, belül puha,nyúlós.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Természetesen aki fogyaszthat tej- és termékeket, annak szól a recept.

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes sajtgolyóban
Energia 6645 kJ / 1586 kcal 331 kJ / 79 kcal
Zsír 87,9 g 4,4 g
  amelyből telített zsírsavak 34,8 g 1,7 g
Szénhidrát 108,3 g 5,4 g
  amelyből cukrok 0,9 g 0 g
Rost 6,3 g 0,3 g
Fehérje 79,3 g 4,0 g
4,60 g 0,23 g

A gluténmentes sajtgolyó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,