Tonhalas édesburgonyás csónak nem csak gluténérzékenyeknek!
KolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb különleges recepttel bővült.
Halas finomságra vágytam. Édesburgonyába tettem tonhalat, sok-sok fűszert, és meggrilleztem. Semmi hozzáadott olaj, se kellemetlen szagok. Az édeskés burgonya és a paradicsom kifejezetten jól illik a kaporhoz, a halhoz és a kapribogyóhoz. Gyorsan készen van, akár vendégváró falat is lehet belőle.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 700 g, 3 db közepes édesburgonya – ebből e tetejük le lesz vágva, és nem is használjuk fel
- 200 g tonhalkonzerv
- 2 evőkanál konzerv kukorica
- 25 g kapribogyó
- 70 g aprított, magozott olíva bogyók
- 2 teáskanál szárított kapor
- 2 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 8 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
- Az édesburgonyákat mikrohullámú sütőben sütöttem meg.
- Ez kb. 12 – 14 perc, mikrohullámú sütőtől, és teljesítménytől függően.
- Érdemes forgatni időnként a mikrohullámúban az édesburgonyákat.
- Amíg hűl a kész, megpuhult édesburgonya, mossuk át a kapribogyókat.
- Csepegtessük le a tonhalat a konzervlétől.
- Vágjuk fel apró darabokra az olíva bogyókat.
- Vágjuk le a burgonyák tetejét/sapkáját.
- Ezeket nem használjuk fel, ez kb. 150 g.
- Kaparjuk ki óvatosan az édesburgonyák belsejét.
- Ezt a burgonya adagot törjük össze villával.
- Keverjük össze a tonhallal, kapribogyóval, olíva olajjal, és a fűszerekkel.
- Paradicsomokat ne!
- Ezzel töltsük vissza a burgonyák belsejét.
- Tegyük a tetejére a félbevágott koktél paradicsom szemeket.
- Grillezzük meg, kb. 6 perc alatt mikrohullámú sütőben.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
A recept tápértékszámítása folyamatban.
A tonhalas édesburgonyás csónak recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors édesburgonya főétel glutén és tejmentes gluténmentes party snack kapor kapribogyó kukorica magozott olíva paradicsom só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes tonhal konzerv vendégváró