Gluténmentes tavaszi kókuszos chia puding
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tavaszi kókuszos chia pudinggal bővült.
Többsör készítettem már chia pudingot. Most kókuszkrémbe forgattam bele a magokat, és a tetejét gyümölccsel szórtam meg. Talán ez a legegyszerűbb desszert, amit el lehet készíteni. A kókusz remekül illek ezekhez a tavaszi gyümölcsökhöz.
Hozzávalók (4 adag):
- 250 ml Kara kókuszkrém (szobahőmérsékletű)
- 6 evőkanál chiamag
- 2 evőkanál Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- csipet só
Tetejére:
- 60 g friss kékáfonya
- 4 db eperszem
A gluténmentes tavaszi kókuszos chia puding elkészítése:
- A kókuszkrémet öntsük ki egy tálba.
- A négyszeres erősségű cukorhelyettesítőt daráljuk le porcukorrá.
- Adjuk hozzá a kókuszkrémhez.
- Szórjunk bele egy csipet sót.
- Mehet bele a chiamag.
- Keverjük össze.
- Amíg a magok megdagadnak, mossuk át és csepegtessük le az áfonyaszemeket.
- Ugyan így járjunk el az eperrel.
- 4 pohárba osszuk el a megdagadt chiamagokat.
- Ekkor már ennyire megszívták magukat kókuszkrémmel, hogy puding állagú.
- Szórjunk a tetejére áfonyaszemeket.
- A közepére helyezzünk egy eperszemet.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tavaszi kókuszos chia puding tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt áfonya chia mag édes édesítőszer eper gyors kókuszkrém puding reggeli só uzsonna és tízórai