Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

IR barát gluténmentes fasírt répával, tonhallal

IR barát gluténmentes fasírt receptünk különlegessége a hozzáadott tonhal és répa adja. A fasírt rosttartalmát útifű maghéjjal emeltük, ami mint sikérhelyettesítő jobb állagot is biztosít a gluténmentes ételeknek. Mi az az inzulin rezisztencia?

répás tonhalas gluténmentes fasírt receptHozzávalók: 8 darab fasírthoz

  • 35 dkg darált hús (sertés comb)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 db (15 dkg) kisebb répa
  • 1-2 kávéskanál só
  • 2 db (80 g / db.) olajban eltett Dardanel tonhal konzerv
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • 1,5 evőkanál útifű maghéj

Elkészítés:

  • A hagymát és a répát megpucoljuk, majd aprítógépbe apróra „daráljuk”, és egy tálba tesszük.
  • Hozzáadunk egy teljes tonhal konzervet, a másikról pedig öntsük le az olajat.
  • Hozzáadjuk az összes alapanyagot, jó alaposan összedolgozzuk
  • Sütőpapíros tepsire pogácsákat formázunk belőle.
  • 180 °C fokon kb. 25-30 perc alatt sütőben megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén
1 gluténmentes fasírtban
Energia 1363 kcal / 5697 kJ 170 kcal / 710 kJ
Fehérje 106,6 g 13,3 g
Zsír 91,0 g 11,4 g
  amelyből telített zsírsavak 24,0 g 3,0 g
Szénhidrát 19,6 g 2,5 g
  amelyből cukrok 8,8 g 1,1 g
Rost 11,6 g 1,5 g

A tonhalas répás  gluténmentes fasírt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

répás gluténmentes fasírt recept

répás-tonhalas gluténmentes fasírt

Kategória: ,