Kapros túrós gluténmentes pite recept
Gyorsan és kezdők számára is egyszerűen elkészíthető gluténmentes pite recept.
Hozzávalók: 12 – 14 szelet gluténmentes túrós pitéhez
- 40 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1,5 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 1,25 dl Alpro natúr szója alapú joghurtalternatíva
- 15 dkg margarin **
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Töltelék
- 55 dkg félzsíros túró ** (nekem igazi házi volt – tehát az szárazabb állagú!)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint édesítő
- 1 evőkanál citromlé
- kapor ízlés szerint
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük, majd jó alaposan összedolgozzuk.
- Lisztes lapra tesszük és átgyúrjuk.
- Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és kiolajozott, lisztezett formába tesszük.
- A tölteléket egész egyszerűen összeturmixoljuk (a kaprot a végén keverjük bele apró darabokra vágva!)
- A tésztára kenjük a tölteléket.
- Kinyújtjuk a másik adag tésztát, és ráhelyezzük a túrós töltelékre.
- Lekenjük felvert tojással, majd megszurkáljuk.
- 180 °C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
TIPP: ** cöliákia mellé társult laktózintolerancia és szójaallergia esetén, használhatóak laktózmentes tejtermékek is!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szelet esetén 1 pitében (kb. 12 dkg) |
14 szelet esetén 1 pitében (kb. 10 dkg) |
Energia | 3563 kcal / 14893 kJ | 297 kcal / 1241 kJ | 254 kcal / 1061 kJ |
Fehérje | 117,4 g | 9,8 g | 8,4 g |
Zsír | 196,2 g | 16,4 g | 14,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 93,2g | 6,2 g | 6,7 g |
Szénhidrát | 306,7 g | 25,6 g | 21,9 g |
amelyből cukrok | 42,7 g | 3,6 g | 3,1 g |
Rost | 29,3 g | 2,4 g | 2,1 g |
A kapros-túrós gluténmentes pite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: ABY gluténmentes lisztkeverék alpro citrom édesítőszer kapor margarin növényi joghurtalternatíva pite tojás túró