Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Éva gluténmentes bagett receptje

Amikor már nem kenyérre vagy zsemlére éhezünk, egy picit másra vagy szükségünk, süssünk egy tökéletes gluténmentes bagettet. Tökéletes szendvics alap. A kihűlt bagetteket nyugodtan fagyasszuk le, kiolvasztva mintha frissen sültek volna.

gluténmentes bagett recept - Íz-likHozzávalók: kb. 8 darab bagetthez

  • 200 g Doves farm fehér gluténmentes kenyérliszt
  • 200 g Mester házi gluténmentes kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 350 ml langyos víz
  • 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

  • A langyos, cukros vízben felfuttattam az élesztőt. Ehhez kevertem hozzá a száraz alapanyagokat. Amikor már majdnem egynemű volt a tészta, akkor adtam hozzá az olajat.
  • 10 percig dagasztottam dagasztó spirállal.
    Íz-lik - gluténmentes bagett recept
  • A kész tésztát picit olajos kézzel átgyúrtam és vizes kézzel formáztam. Rögtön bevagdostam kicsit a tetejét, konyharuhával letakartam és 40 percet kelesztettem a konyhában.
  • 200 °C-os sütőben sütöttem 25 percet

Szerintem a képen látszik belsejének puhasága, héjának roppanása… Az íze, na, azt meg egyelőre csak én tudom milyen fenséges.

Elkészítési idő: kb. 90 perc.

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 8 darab készítésekor
1 db gluténmentes bagettben
Energia 1791 kcal / 7469 kJ 224 kcal / 934 kJ
Fehérje 34,9 g 4,4 g
Zsír 27,4 g 3,4 g
  amelyből telített zsírsavak 3,6 g 0,5 g
Szénhidrát 339,8 g 42,5 g
  amelyből cukrok 5,2 g 0,7 g
Rost 4,0 g 0,5 g

A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

bagett gluténmentes Íz-lik recept

gluténmentes bagett recept

gluténmentes tízórai recpet

tízórai és uzsonna tippek

Kategória: , ,