Néró – a gluténmentes teasütemény
A Néró egy igazi klasszikus aprósütemény. Rizsliszttel elkészítve egy finom, de mégis olcsó gluténmentes teasüteményt kapunk. Kitűnő gluténmentes sütemény recept, ha sok a tojássárgája otthon!
- 4 db tojássárgája
- 2 evőkanál porrá őrölt eritrit (édesítőszer)
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 10 dkg puha margarin
- 28 dkg rizsliszt
- lekvár
- olvasztott GM csokit csepegtetünk a tetejére
Elkészítés:
- A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a margarint és ismét összekeverjük
- Legvégül hozzákeverjük a rizslisztet és jó alaposan kikeverjük.
- Habzsákba (vagy kinyomóba) tesszük, és sütőpapíros tepsire nyomunk egyforma adagokat (köröket).
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, akkor egy – egy kiskanál lekvárral összeragasztjuk és becsokizzuk a tetejét.
- Mindegyik két kekszből áll és lekvárral van összeragasztva
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 Néróban |
Energia | 1754 kcal / 7366 kJ | 146 kcal / 613 kJ |
Fehérje | 31,7 g | 2,6 g |
Zsír | 69,0 g | 5,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 16,7 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 239,6 g | 20,0 g |
amelyből cukrok | 11,5 g | 1,0 g |
Rost | 1,0 g | 0,1 g |
A gluténmentes teasütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer eritrit gluténmentes étcsokoládé lekvár margarin rizsliszt tojássárgája vanília aroma