Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sokmagvas lapkenyér – korpás keksz gluténmentes alternatívája

Sokmagvas, gluténmentes lapkenyér receptünk tojásmentes, tejmentes, laktózmentes, IR barát.

Pillanatok alatt összeállítható és garantáltan jobb mint a bolti változat! A probléma vele csak az, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Csomagoljuk gyümölcs mellé a tízórai – uzsonna csomagba.

svéd gluténmentes lapkenyér receptHozzávalók 1 kisebb tepsihez:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160-170 °C fokra.
  • A magokat mérjük ki, majd száraz serpenyőben enyhén pirítsuk le.
  • A többi száraz hozzávalót is mérjük ki, keverjük hozzá a pirított magokat, a sót, majd a vizet és az olajat is. Keverjük jól át, majd halmozzuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Terítsük szét kb. 0,5 cm vastagságúra (legegyszerűbb úgy, ha ráterítünk egy sütőpapírt és nyújtófával vékonyra nyújtjuk), késsel rácsozzuk be, majd tegyük be a sütőbe és 30 perc alatt süssük készre.
  • Jól záródó dobozba téve több napig eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (12 és 24 db esetében):

Energia 107,1 kcal/447,8 kJ 53,6 kcal/ 224 kJ
Fehérje 2,1 g 1,05 g
Zsír 7,2 g 3,6 g
Szénhidrát 7,7 g 3,85 g
Élelmi rost 1,6 g 0,8 g

A gluténmentes lapkenyér receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , , , ,