Sokmagvas lapkenyér – korpás keksz gluténmentes alternatívája
Sokmagvas, gluténmentes lapkenyér receptünk tojásmentes, tejmentes, laktózmentes, IR barát.
Pillanatok alatt összeállítható és garantáltan jobb mint a bolti változat! A probléma vele csak az, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Csomagoljuk gyümölcs mellé a tízórai – uzsonna csomagba.
- 50 g barna rizsliszt
- 50 g kölesliszt
- 20 g gluténmentes zabpehely
- 20 g chia mag
- 20 g tökmag
- 20 g napraforgómag
- 20 g lenmag
- 1 teáskanál só
- 1 dl víz
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160-170 °C fokra.
- A magokat mérjük ki, majd száraz serpenyőben enyhén pirítsuk le.
- A többi száraz hozzávalót is mérjük ki, keverjük hozzá a pirított magokat, a sót, majd a vizet és az olajat is. Keverjük jól át, majd halmozzuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Terítsük szét kb. 0,5 cm vastagságúra (legegyszerűbb úgy, ha ráterítünk egy sütőpapírt és nyújtófával vékonyra nyújtjuk), késsel rácsozzuk be, majd tegyük be a sütőbe és 30 perc alatt süssük készre.
- Jól záródó dobozba téve több napig eláll.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (12 és 24 db esetében):
Energia | 107,1 kcal/447,8 kJ | 53,6 kcal/ 224 kJ |
Fehérje | 2,1 g | 1,05 g |
Zsír | 7,2 g | 3,6 g |
Szénhidrát | 7,7 g | 3,85 g |
Élelmi rost | 1,6 g | 0,8 g |
A gluténmentes lapkenyér receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt chia mag étolaj glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények gluténmentes zabpehely IR barát GM receptek kölesliszt lenmag napraforgómag só sós tej - tojás - gluténmentes tökmag uzsonna és tízórai víz