Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Brokkolis tojásmuffin

Süssük össze a kellemest a hasznossal – vagyis rejtsük el a zöldséget, a lassan felszívódó szénhidrátot és a fehérjét is egy ételben! Így akár a gyerekek étrendjébe is több zöldséget tudunk belecsempészni!

Brokkolis tojásmuffin - gluténmentes receptekHozzávalók 8 db-hoz:

  • 40 g hajdinaliszt (2 evőkanál)
  • 10 g olivaolaj
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 100 g brokkoli (2 maréknyi)
  • 100 g vöröshagyma (1 nagyobb db)
  • 50 g light mozzarella sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

  • A vöröshagymát vágjuk apróra.
  • A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira és vágjuk apróbb darabokra.
  • A hajdinalisztet keverjük el a feldarabolt hagymával, olívaolajjal, fűszerekkel, majd adjuk hozzá a brokkolit is.
  • A tojásokat mossuk meg, majd egészben verjük habbá, végül óvatosan forgassuk hozzá az előkészített alapanyagokhoz.
  • A mozzarellát vágjuk apró kockákra.
  • Töltsük a masszát szilikon muffinformákba (vagy hagyományos papírral bélelt formákba) és mindegyikbe tegyünk néhány kocka sajtot is.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.
  • Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom egy darabban (8 esetében):

Energia 75,6 kcal/316 kJ
Fehérje 4,3 g
Zsír 3,9 g
Telített zsír 0,8 g
Szénhidrát 5,3 g
Ebből cukor 0,6 g
Élelmi rost 1,1 g

A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad