Gluténmentes kakaós csiga készítés
Gluténmentes kakaós csiga készítése otthon
Hozzávalók 16 db kakaós csigához:
- 250 g Il Pane di Anna gluténmentes lisztkeverék (nyújtható)
- 20 g margarin (vagy ízlés szerint vaj)
- 20 g édesítőszer (* 1:4)
- 2 g gluténmentes porélesztő
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- kb 250 ml víz
- cukrozatlan, gluténmentes kakaópor (kb. 2-3 evőkanál)
- édesítő (* 1:4) (kb 2 evőkanál)
- kevés rizsitalos olaj a kenéshez
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- A gluténmentes lisztkeveréket, az édesítőt és az élesztőt egy tálba tesszük és összekeverjük, majd hozzáadjuk tojást és a margarint amit elmorzsolunk benne
- Keverjük hozzá a vizet és jó alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni 1 órát a tésztát
- A kelesztés után gyúrjuk át a tésztát lisztezett lapon és nyújtsuk ki
- Megkenjük a rizsitalos olajos keverékkel, meghintjük kakaóporral és édesítővel, majd felcsavarjuk
- A felcsavart tésztát egyenlő darabokra felvagdossuk és sütőpapíros tepsire helyezzük
- Megkenjük rizsitalos olajjal
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 16 – 20 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: haladó
A gluténmentes kakaós csigákat Mona készítette illetve ezt a receptet készítettél el közösen az érdeklődőkkel a Tündér-Liget gluténmentes pékség sütőbemutatóján is.
Tápanyagtartalom | 1 darabban |
Energia | 284,8 kJ / 68,3 kcal |
Fehérje | 1,3 g |
Zsír | 1,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 13,1 g |
amelyből cukrok | 0,3 g |
Rost | 0,5 g |
A gluténmentes kakaós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Így készítettük el a gluténmentes kakaós csiga receptet:
- Recept címke: édesítőszer élesztő étolaj gluténmentes kakaós csiga Il Pane di Anna gluténmentes lisztkeverék kakaópor margarin rizsital tojás