Rántott hús gluténmentes panírban
Nem kell drága gluténmentes panírozó keverék ahhoz finom gluténmentes rántott húst, panírozott csirkefalatokat készítsünk. Receptünkben alap gluténmentes hozzávalókkal paníroztunk.
- 1 kg csirkemell filé
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 50 ml rizsital (“rizstej”), de használható normál tej is
- só
- 5 evőkanál burgonyapehely
- 5 evőkanál kukoricaliszt
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, majd felszeleteljük.
- A tojást kikeverjük a sóval és rizstejjel.
- A csirkét megforgatjuk a burgonyapelyhes kukoricalisztben, majd a tojásban, majd ismét a lisztkeverékben.
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 adag esetén 1 adagban |
Energia | 1577 kcal/ 6576 kJ | 263 kcal / 1097 kJ |
Fehérje | 266,4 g | 44,4 g |
Zsír | 34,7 g | 5,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,0 g | 1,8 g |
Szénhidrát | 39,5 g | 6,6 g |
amelyből cukrok | 2,9 g | 0,5 g |
rost | 2,4 g | 0,4 g |
A gluténmentes rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes panírozási ötletek
- Recept címke: 30 perc alatt burgonyapehely csirkemell étolaj glutén és tejmentes kukoricaliszt rántott hús rizsital só tojás