Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Házi granola – 15 perc alatt, hozzáadott cukor nélkül

Egyre több a készen kapható gluténmentes müzli, azonban ha megnézzük az összetevők listáját, szinte mindegyikben találunk hozzáadott cukrot. Készítsük el otthon minden plusz adalékanyag, ízesítőanyag nélkül!

házi gluténmentes garonla, gluténmentes müzliHozzávalók 1 üveghez (kb. 400 g-hoz):

  • 75 g dió
  • 60 g mandula
  • 20 g kókuszchipsz
  • 40 g kókuszreszelék
  • 20 g chia mag (aztékzsályamag) *
  • 20 g lenmagpehely
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 20 g tökmag
  • 50 g kókuszolaj (olvasztva)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 ″C fokra.
  • A diót és a mogyorót aprítsuk durvára.
  • Keverjük hozzá a kókuszchipszet, a kókuszreszeléket, a chia magot, a tökmagot és pelyheket, majd adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és keverjük jól át.
  • Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd halmozzuk rá az összekevert müzlit, simítsuk el, majd süssük kb. 6-8 percig, míg enyhén el nem kezd pirulni, majd vegyük ki a sütőből, forgassuk át egy lapáttal, majd süssük további 6 percig, míg enyhe színt nem kap.
  • Fogyasszuk tízóraira natúr joghurttal, kefirrel, vagy szórjuk a frissen vágott gyümölcsökből készült gyümölcssalátára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

TUDTA?

  • A zab alapvetően gluténmentes, de tárolás és csomagolás során szennyeződhet gluténnal, ezért csak igazoltan gluténmentes zabot szabad beépíteni a gluténmentes diétába!
  • A chia mag azaz aztékzsályamag fogyazstásakor ne lépjük túl napi max. 15 gramm-os ajánlott mennyiséget! Bővebben

Tápanyagtartalom egy adagban (kb. 40g):

Energia 234 kcal/978,5 kJ
Fehérje 6 g
Zsír 19 g
telített zsír: 4,8 g
Szénhidrát 8 g
Cukor: 0,3 g
Élelmi rost 4 g

A gluténmentes granola receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , ,