Fahéjas-aszalt áfonyás quinoa reggeli
Az alternatív-gabonák cikksorozatunk első szereplőjével már megismerkedhettünk.
Most a quinoa felhasználásra való segítségképpen hoztunk egy tápláló reggeli receptet is!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 35 dkg quinoa
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 7 dl tej
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál aszalt áfonya
- 1 mokkáskanál vanília kivonat (elhagyható)
Elkészítés:
- A quinoát szűrőbe mérjük és alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük.
- Lábasba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a tejet és a mézet (és a vanília kivonatot) és közepes lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc), közben meg-megkevergetjük.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és lefedve állni hagyjuk 5 percig, majd kis tálakba adagoljuk és a tetejükre szárított áfonyát szórunk.
Elkészítési idő: 35 perc
A quinoa egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.
- Recept címke: méz őrölt fahéj quinoa tej vanília vörös áfonya