Fahéjas-aszalt áfonyás quinoa reggeli
Az alternatív-gabonák cikksorozatunk első szereplőjével már megismerkedhettünk.
Most a quinoa felhasználásra való segítségképpen hoztunk egy tápláló reggeli receptet is!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 35 dkg quinoa
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 7 dl tej
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál aszalt áfonya
- 1 mokkáskanál vanília kivonat (elhagyható)
Elkészítés:
- A quinoát szűrőbe mérjük és alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük.
- Lábasba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a tejet és a mézet (és a vanília kivonatot) és közepes lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc), közben meg-megkevergetjük.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és lefedve állni hagyjuk 5 percig, majd kis tálakba adagoljuk és a tetejükre szárított áfonyát szórunk.
Elkészítési idő: 35 perc
A quinoa egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.
- Recept címke: méz őrölt fahéj quinoa tej vanília vörös áfonya










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

