Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fahéjas-aszalt áfonyás quinoa reggeli

Fahéjas-aszalt áfonyás quinoa reggeli.Az alternatív-gabonák cikksorozatunk első szereplőjével már megismerkedhettünk.
Most a quinoa felhasználásra való segítségképpen hoztunk egy tápláló reggeli receptet is!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 35 dkg quinoa
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál méz
  • 4 evőkanál aszalt áfonya
  • 1 mokkáskanál vanília kivonat (elhagyható)

Elkészítés:

  • A quinoát szűrőbe mérjük és alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük.
  • Lábasba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a tejet és a mézet (és a vanília kivonatot) és közepes lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc), közben meg-megkevergetjük.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és lefedve állni hagyjuk 5 percig, majd kis tálakba adagoljuk és a tetejükre szárított áfonyát szórunk.

Elkészítési idő: 35 perc

A quinoa egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.

Kategória: , ,