Burgonyás gluténmentes pogácsa – egy újabb klasszikus recept GM változatban
A pogácsa egy igazi multifunkcionális sós süti. Vendégvárónak, reggelire vagy akár tízóraira is tökéletes. Olcsó, rizslisztes burgonyás gluténmentes pogácsa recept.
- 20 dkg burgonya (főtt, áttört)
- 15 dkg rizsliszt
- 6 dkg margarin
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- só
- fűszerpaprika
- 5 g gluténmentes sütőpor
- szükség szerint víz
- tojás a kenéshez
- növényi sajtalternatíva a szóráshoz
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes átgyúrjuk.
- Kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, és megszórjuk növényi sajttal.
- 180 °C fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nehézség: kezdő
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tápanyagtartalom | Az egészben | 18 db. esetén 1 gluténmentes pogácsában (kb. 4 dkg) |
Energia | 836 kcal / 3494 kJ | 46 kcal / 184 kJ |
Fehérje | 40,3 g | 2,2 g |
Zsír | 49,0 g | 2,7 g |
ebből telített zsírsav | 14,5 g | 0,8 g |
Szénhidrát | 52,4 g | 2,9 g |
ebből cukor | 4,3 g | 0,2 g |
Rost | 6,3 g | 0,4 g |
A burgonyás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes margarin növényi sajt-alternatíva paprika pogácsa rizsliszt só sós aprósütemények tojás uzsonna és tízórai