Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Burgonyás gluténmentes pogácsa – egy újabb klasszikus recept GM változatban

A pogácsa egy igazi multifunkcionális sós süti. Vendégvárónak, reggelire vagy akár tízóraira is tökéletes. Olcsó, rizslisztes burgonyás gluténmentes pogácsa recept.

Hozzávalók: 18 darabhozburgonyás gluténmentes pogácsa recept

  • 20 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 15 dkg rizsliszt
  • 6 dkg margarin
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • fűszerpaprika
  • 5 g gluténmentes sütőpor
  • szükség szerint víz
  • tojás a kenéshez
  • növényi sajtalternatíva a szóráshoz
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes átgyúrjuk.
  • Kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, és megszórjuk növényi sajttal.
  • 180 °C fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Nehézség: kezdő

Elkészítési idő: kb. 45 perc

 Tápanyagtartalom Az egészben 18 db. esetén
1 gluténmentes pogácsában
(kb. 4 dkg)
Energia 836 kcal / 3494 kJ 46 kcal / 184 kJ
Fehérje 40,3 g 2,2 g
Zsír 49,0 g 2,7 g
     ebből telített zsírsav 14,5 g 0,8 g
Szénhidrát 52,4 g 2,9 g
    ebből cukor 4,3 g 0,2 g
Rost 6,3 g 0,4 g

A burgonyás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

burgonyás gluténmentes pogácsa recept

Kategória: , , ,