Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sacher torta – klasszikusok gluténmentesen

Ismét egy újabb klasszikust készítettünk el gluténmentes változatban, édesítőszerrel.  Családi ünnep vagy vendégség? Készítsünk gluténmentes Sacher tortát!

gluténmentes sacher torta receptHozzávalók: (18 cm átmérőjű forma) 8 szelet

Gluténmentes piskóta:

  • 10 dkg Doves gluténmentes süteményliszt (plain white flour)
  • 10 dkg margarin – olvasztva
  • 1,5 evőkanál édesítő (1:4)
  • 5 dkg (glutén-, és tejcukor)„mentes étcsoki” – olvasztva
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 3,5 dkg holland gluténmentes kakaópor
  • 4 g GM sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

Tetejére:

  • csokoládé

Elkészítés:

  • A piskóta hozzávalóit egy tálba tesszük, és jó alaposan kikeverjük.
  • Szilikon formába tesszük, és megsütjük 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt.
  • Ha meghűlt, kettévágjuk és lekvárral megkenjük.
  • Végül a tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén 1 Zacher tortában
Energia 2181 kcal / 9116 kJ 273 kcal / 1141 kJ
Fehérje 31,9 g 4,0 g
Zsír 132,0 g 16,5 g
  amelyből telített zsírsavak 64,5 g 8,1 g
Szénhidrát 200,8 g 25,1 g
  amelyből cukrok 44,0 g 5,5 g
Rost 9,7 g 11,7 g

A gluténmentes Sacher torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sacher torta gluténmentes torta recept

Kategória: , , ,