Mandulás gluténmentes zabkeksz
Apró pici falatok mandulával ízesítve! Egy keksz, aminek a készítése gyerekjáték, így akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.
- 20 dkg Naturbit gluténmentes zabpehely,
- 20 dkg Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt
- 10 dkg Naturbit mandulaliszt
- 5 dkg édesítő (1:4)
- 1 csomag sütőpor
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- Kenyérvarázs rizsliszt a nyújtáshoz
- mandula a díszítéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk és szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét mandulával megszórjuk.
- 180 °C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Elkésztési idő: 50 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 45 db. esetén 1 db. zabkekszben |
Energia | 12855 kJ /3068 kcal | 285 kJ / 68 kcal |
Zsír | 198,7 g | 4,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 54,9 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 209,4 g | 4,7 g |
amelyből cukrok | 12,8 g | 0,3 g |
Rost | 41,1 g | 0,9 g |
Fehérje | 82,2 g | 1,8 g |
Só | 0,7 g | 0 g |
A gluténmentes zabkeksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes keksz gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt mandula mandulaliszt margarin rizs főzőkrém rizsliszt sütőpor tojás zabkeksz