Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mandulás gluténmentes zabkeksz

Apró pici falatok mandulával ízesítve! Egy keksz, aminek a készítése gyerekjáték, így akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.

mandulás gluténmentes zabkeksz receptHozzávalók: 45 db zabkekszhez

  • 20 dkg Naturbit gluténmentes zabpehely,
  • 20 dkg Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt
  • 10 dkg Naturbit mandulaliszt
  • 5 dkg édesítő (1:4)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál rizs főzőkrém („rizstejszín”)
  • Kenyérvarázs rizsliszt a nyújtáshoz
  • mandula a díszítéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk és szaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét mandulával megszórjuk.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Elkésztési idő: 50 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 45 db. esetén 1 db. zabkekszben
Energia 12855 kJ /3068 kcal 285 kJ / 68 kcal
Zsír 198,7 g 4,4 g
  amelyből telített zsírsavak 54,9 g 1,2 g
Szénhidrát 209,4 g 4,7 g
  amelyből cukrok 12,8 g 0,3 g
Rost 41,1 g 0,9 g
Fehérje 82,2 g 1,8 g
0,7 g 0 g

A gluténmentes zabkeksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,