Blanka barackos chia pudingja – gluténmentes recept
Kis Blanka a Gluténmentes gasztronómia rovatunk háziasszonya készítette az alábbi gluténmentes puding receptet:
Kívánnál valamilyen édességet, de a sütőre már rá se tudsz nézni, ebben a nagy melegben? Mit szólnál ha most egy könnyedebb desszertet készítenél? Ezt a barackos chia pudingot imádni fogod, ha szeretsz új dolgokat kipróbálni! Mindössze 10 percet kell foglalkozz vele, aztán mehet a hűtőbe, és már kész is a hűsítő desszert!
Barackos chia puding – Gluténmentes, tejmentes és cukormentes, ráadásul IR-barát recept
- 3 evőkanál chia mag (30 g)
- 2dl (Alpro) cukrozatlan mandulaital („mandulatej”)
- 2 kicsi őszibarack ( 200 g)
- 1 teáskanál Dia Wellness 1:4 édesítő
- 1 csepp vanília aroma
Elkészítés:
- Öntsük egy tálba a chia magot, a „mandulatejet”, az édesítőt, és a vanília aromát, majd keverjük alaposan össze, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy megduzzadjanak a magok.
- Ha már pudinghoz hasonló, sűrű állaga van, akkor vegyük ki a hűtőből. Vágjuk apró kockákra a barackot, és tálaljuk, ahogy szeretnénk.
- Én egy régebbi lekvárosüveget használtam, ebbe kanalaztam bele a chia pudingot.
Nehézségi szint: könnyű
Előkészítés: 10 perc
Hűtés: 60 perc
Tápanyagtartalom | 2 adagban | 1 adagban |
Energia | 1106 kJ / 264 kcal | 553 kJ / 132 kcal |
Zsír | 12,0 g | 6,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,2 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 29,6 g | 14,8 g |
amelyből cukrok | 17,0 g | 8,5 g |
Rost | 14,1 g | 7,1 g |
Fehérje | 7,6 g | 3,8 g |
Só | 0,27 g | 0,14 g |
A gluténmentes chiapuding recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chia mag édesítőszer glutén és tejmentes IR barát GM receptek mandulaital őszibarack puding tej - tojás - gluténmentes vanília aroma