Burgonyás sajtos rúd recept – klasszikusok gluténmentesen
Sajtos pogácsa helyett most gluténmentes sajtos rúd, ugyanolyan finom, csak más a formája.
Hozzávalók: 50 db sajtos rúdhoz
- 5 dkg burgonyapehely
- 25 dkg Naturbit burgonyás tészta keverék
- 20 dkg Kenyérvarázs gluténmentes rizsliszt
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 10 dkg puha margarin
- 12,5 dkg rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- 2,1 dl víz
- 1 db tojás a kenéshez
- 20 dkg reszelt sajt alternatíva (vagy sajt) a szóráshoz
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jó alaposan kidolgozzuk.
- Egy órát meleg helyen kelesztjük.
- Rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ezt ismételjük háromszor, majd az utolsó hajtás után kinyújtjuk kb. két ujjnyira téglalap alakba.
- Lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
- 5 cm csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 °C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 110 perc
Nehézségi szint: közepes
Finom, omlós, csak úgy eteti magát.
Tápanyagtartalom | az egészben | 50 db. esetén 1 db. sajtos rúdban |
Energia | 13.010 kJ / 3105 kcal | 260 kJ / 62 kcal |
Zsír | 130,6 g | 2,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 68,5 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 374,9 g | 7,5 g |
amelyből cukrok | 3,8 g | 0,1 g |
Rost | 13,8 g | 0,3 g |
Fehérje | 86,1 g | 1,7 g |
Só | 6,7 g | 0,13 g |
- Recept címke: burgonyapehely fehér rizsliszt glutén és tejmentes lisztkeverék margarin Naturbit Burgonyás tésztaliszt keverék Naturbit lisztkeverék növényi sajt-alternatíva reszelt sajt rizsliszt tojás víz