Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Burgonyás sajtos rúd recept – klasszikusok gluténmentesen

Sajtos pogácsa helyett most gluténmentes sajtos rúd, ugyanolyan finom, csak más a formája.

sajtos gluténmentes rúd receptHozzávalók: 50 db sajtos rúdhoz

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jó alaposan kidolgozzuk.
  • Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ezt ismételjük háromszor, majd az utolsó hajtás után kinyújtjuk kb. két ujjnyira téglalap alakba.
  • Lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
  • 5 cm csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 °C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 110 perc

Nehézségi szint: közepes

Finom, omlós, csak úgy eteti magát.

Tápanyagtartalom az egészben 50 db. esetén
1 db. sajtos rúdban
Energia 13.010 kJ / 3105 kcal 260 kJ / 62 kcal
Zsír 130,6 g 2,6 g
  amelyből telített zsírsavak 68,5 g 1,4 g
Szénhidrát 374,9 g 7,5 g
  amelyből cukrok 3,8 g 0,1 g
Rost 13,8 g 0,3 g
Fehérje 86,1 g 1,7 g
6,7 g 0,13 g
Az gluténmentes sajtos rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
sajtos rúd gluténmentes recept

gluténmentes sajtos rúd