Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes tepertős pogácsa recept

Gluténmentes tepertős pogácsa vendégvárónak, vagy akár tízóraira, uzsonnára is. Olcsó alapanyagokból készítettük el.

gluténmentes tepertős pogácsa receptHozzávalók: kb. 30-40 db. (pogácsaszaggató méretétől függ)

  • 12,5 dkg rizsliszt
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 5 g gluténmentes porélesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 8 dkg növényi joghurt alternatíva (vagy joghurt)
  • 5 dkg puha margarin (vagy vaj)
  • 12,5 dkg tepertőkrém
  • 1 db tojás a kenéshez
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a neves alapanyagokat és jó alaposan kidolgozzuk.
  • 1 órát kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, tojással lekenjük.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint:

Elkészítési idő: 120 perc

Tápanyagtartalom az egész tésztában 30 db. esetén
1 db. pogácsában
40 db. esetén
1 db. pogácsában
Energia 2723 kcal / 11436 kJ 90 kcal / 381 kJ 68 kcal / 286 kJ
Fehérje 54,4 g 1,8 g 1,4 g
Zsír 151,5 g 5,0 g 3,8 g
  amelyből telített zsírsavak 69,9 g 2,3 g 1,7 g
Szénhidrát 266,1 g 8,9 g 6,7 g
  amelyből cukrok 4,3 g 0,1 g 0,0 g
Rost 8,6 g 0,3 g 0,2 g

A gluténmentes tepertős pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

gluténmentes tepertős pogácsa recept

gluténmentes tepertős pogácsa recept

Kategória: ,