Gluténmentes bundában sült banán
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sült banánnal bővült.
Néhány napja elszámoltam magam, elég sok banánt vásároltam. Egy része még inkább zöldesebb volt, gondoltam egyet, legyen belőle sült banán, de a tésztájába reszeljek gyömbért, és szórjak bele ropogós elemként jól széttördelt gluténmentes kukoricapehellyel. Megcsurgatva finom mézzel még szinte melegen a legfinomabb, a banán krémesre sül, amit a ropogós kukoricapehely nagyon jól kiegészít. Persze kihűlve is finom!
Hozzávalók (3 db):
- 90 g Mimen gluténmentes palacsintalisztkeverék
- 175 ml víz
- 40 g apróra összetört kukoricapehely
- 3 db banán, megfelezve
- egy körömnyi gyömbér frissen lereszelve
- étolaj
- ízlés szerint méz (most akác)
A sült banán elkészítése:
- A mimen palacsintalisztet összekeverjük a vízzel, és csipet frissen reszelt gyömbérrel.
- Ehhez adjuk az összetördelt kukoricapelyhet.
- A palacsinta állaga inkább sűrűbb lesz, de nem baj, így jobban megtapad a banánon.
- A banánokat megpucoljuk, elfelezzük.
- Elkezdjük felhevíteni az étolajat.
- A palacsintatésztába egyenként kézzel forgassuk bele a banánokat, majd pár perc alatt készre sütjük minden oldalukat.
- A kész sült banánokat papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges étolaj felszívódjon róluk.
- mézzel meglocsolva még melegen, vagy kihűlve fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámolása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes banán tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt banán élesztőmentes étolaj glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyömbér gyors ivóvíz kukoricapehely méz Mimen palacsintapor mindenmentes receptek reggeli tojásmentes