Csirkés-gombás töltött padlizsán gluténmentes egytálétel
- 4 kisebb padlizsán
- 35 dkg csirkemell filé
- 20 dkg gomba (csiperke)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított kakukkfű
- fél csokor petrezselyemzöld
- bors, só, ízlés szerint
- 3 evőkanál olaj
- 12 dkg reszelt gouda sajt
- 1 tojás
Elkészítés:
- A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kivágjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon és besózzuk.
- A hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a húst és a padlizsán kivágott részét 1 cm-es darabokra, a gombát vékony szeletekre.
- Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd beletesszük a húst, és 3-4 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a gombát, további 3 percig kevergetjük, majd fűszerezzük (fokhagyma, kakukkfű, só, bors, petrezselyemzöld), és hozzákeverjük a padlizsán belsejét is.
- További 1 percig pirítjuk és a tűzről levéve hozzákeverjük a sajt felét, és a tojást.
- A fél padlizsánok belsejét lecsöpögtetjük, és megtöltjük a már elkészített raguval.
- Megszórjuk a sajt másik felével, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt szép pirosas lesz.
Elkészítési idő: 60-70 perc
Gluténmentes egytálétel receptünk cöliákiás étrendbe is beilleszthető.
Amennyiben a reszelt sajt laktózmentes, abban az esetben laktózérzékenyeknek is ajánljuk a receptünket!
- Recept címke: csirkemell fokhagyma gluténmentes egytálétel gomba IR barát GM receptek kakukkfű padlizsán petrezselyem sajt vöröshagyma