Gluténmentes cukkinis répás fasírt, csőben sülve
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis répás fasírttal bővült.
Nyár, forróság, alig kívánjuk a húst. Legalábbis nálunk. Már hajnalban odatettem sülni, ici-pici olajjal a növényi fasírtot. Petrezselymes krumplival valami mennyei ebéd született belőle. A maradékot pedig elmajszoltuk vacsorára.
Hozzávalók (12 db):
- 500 g pucolt cukkini
- 400 g pucolt répa
- 220 g gluténmentes apró szemű zabpehely
- 3 db egész tojás
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
- ízlés szerint friss kapor
- 1 zacskó Lucullus fasírt ízesítő
A gluténmentes cukkinis répás fasírt, csőben sülve elkészítése:
- A cukkinit és a répát reszeljük le.
- Amikor kész vagyunk, alaposan facsarjuk ki a levüket.
- Tegyük hozzá a fasírt por, a tojásokat, apró szemű gluténmentes zabpelyhet, kaprot és a kukoricalisztet.
- Alaposan keverjük össze.
- Pár percig hagyjuk állni.
- Addig egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és állítsuk be a sütőt 200 °C fokra.
- Formázzunk a masszából 12 db egyforma nagyságú, méretű fasírtokat.
- Tegyük ezeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Vékonyan kenjük le a tetejüket napraforgó étolajjal.
- A maradékot öntsük a fasírtok közé.
- Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. cukkinis répás fasírtban |
Energia | 7349 kJ / 1754 kcal | 612 kJ / 146 kcal |
Zsír | 61,5 g | 5,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,0 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 223,9 g | 18,7 g |
amelyből cukrok | 35,2 g | 2,9 g |
Rost | 38,2 g | 3,2 g |
Fehérje | 64,3 g | 5,4 g |
Só | 9,93 g | 0,83 g |
A gluténmentes cukkinis répás fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukkini étolaj fasírt fasirt fűszerkeverék főétel glutén és tejmentes gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zabpehely gyors kapor kukoricaliszt reggeli répa tojás uzsonna és tízórai