Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes cukkinis répás fasírt, csőben sülve

fasirt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis répás fasírttal bővült.

Nyár, forróság, alig kívánjuk a húst. Legalábbis nálunk. Már hajnalban odatettem sülni, ici-pici olajjal a növényi fasírtot. Petrezselymes krumplival valami mennyei ebéd született belőle. A maradékot pedig elmajszoltuk vacsorára.

Hozzávalók (12 db):

  • 500 g pucolt cukkini
  • 400 g pucolt répa
  • 220 g gluténmentes apró szemű zabpehely
  • 3 db egész tojás
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj
  • ízlés szerint friss kapor
  • 1 zacskó Lucullus fasírt ízesítő

A gluténmentes cukkinis répás fasírt, csőben sülve elkészítése:

  • A cukkinit és a répát reszeljük le.
  • Amikor kész vagyunk, alaposan facsarjuk ki a levüket.
  • Tegyük hozzá a fasírt por, a tojásokat, apró szemű gluténmentes zabpelyhet, kaprot és a kukoricalisztet. 
  • Alaposan keverjük össze.
  • Pár percig hagyjuk állni.
  • Addig egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és állítsuk be a sütőt 200 °C fokra.
  • Formázzunk a masszából 12 db egyforma nagyságú, méretű fasírtokat.
  • Tegyük ezeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Vékonyan kenjük le a tetejüket napraforgó étolajjal. 
  • A maradékot öntsük a fasírtok közé.
  • Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. cukkinis répás fasírtban
Energia 7349 kJ / 1754 kcal 612 kJ / 146 kcal
Zsír 61,5 g 5,1 g
  amelyből telített zsírsavak 13,0 g 1,1 g
Szénhidrát 223,9 g 18,7 g
  amelyből cukrok 35,2 g 2,9 g
Rost 38,2 g 3,2 g
Fehérje 64,3 g 5,4 g
9,93 g 0,83 g

A gluténmentes cukkinis répás fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fasirt recept

gluténmentes cukkinis, répás fasírt

Kategória: , , ,