Gluténmentes céklás, csokoládés zabszelet
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes céklás, csokoládés zabszelettel bővült.
Az egész téli szezonban van itthon cékla. Mindenre fel szoktam használni, édességekhez meg kifejezetten szeretem. Most édes nassolni valóra vágytam, így vettem elő újra a céklát. Volt itthon zabpehely és zabpehely liszt is. Mentes csokoládé pedig nélkülözhetetlen kelléké a konyhámnak.
Hozzávalók (18 szelet):
- 350 g főtt, reszelt cékla
- 4 db L-es méretű tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál karobpor
- csipet só
- 150 g apró szemű gluténmentes zabpehely
- 80 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
- 8 g sütőpor
Tetejére:
- 50 g csokicsepp
- 80 g pekándió nagyobb darabra törve
A gluténmentes céklás, csokoládés zabszelet elkészítése:
- A céklákat főzzük meg.
- Ha megfőtt, hidegvíz alatt hűtsük le, majd reszeljük le.
- A tojásokat verjük fel a cukorral és a csipet sóval.
- Ha már kellőképp habos, öntsük bele a főtt, reszelt céklát, és a napraforgó étolajat.
- Keverjük el alaposan.
- Jöhet a karobpor, zabpehely és a liszt is.
- Keverjük el homogénné a masszát.
- Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Szórjuk meg a sütemény masszánk tetejét csokicseppel és a nagyobb darabra tört pekándióval.
- Előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- Kihűlve könnyen tudjuk szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes céklás, csokoládés zabszelet tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cékla csoki csepp étolaj gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt gyors karobpor kristálycukor pekándió reggeli só sütőpor tojás uzsonna és tízórai