Gluténmentes gombás pulykamelles ragu, édesburgonyás gnocchival
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gombás pulykamelles ragu bővült.
Ki ne szeretné a tarka ételeket? Ez az édesburgonyás gnocchi gyönyörű sárga színe remekül passzul a gombás, kaliforniai paprikás raguval. Ne feledkezzünk meg a zöld színről sem, így a tetejére mindenképp szórjunk friss petrezselyemlevelet. Növényi tejföllel a legfinomabb ez a ragu.
Hozzávalók (5-6 adag):
- 450 g pulykamellfilé
- 30 g sós, füstölt szalonna
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
- 180 g lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g csiperkegomba
- 150 g piros kaliforniai paprika
- 150 g érett paradicsom
- 250 g All in Vegaföl
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2-3 evőkanál Vegeta
- 1 dl víz
- 2 evőkanál It’s us Naturbit rizsliszt
Tészta:
- 500 g All-in Gyorsfagyasztott Édesburgonya gnocchi
- forrásban lévő bő víz
- csipet só
A gluténmentes gombás pulykamelles ragu elkészítése:
- A szalonnát vágjuk kockára.
- Kezdjük el pirítani.
- Közben vágjuk fel vékony csíkokra a lilahagymát.
- Pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk ketté.
- Ha kisült a szalonna zsírja, adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
- Öntsük bele a hagymákat.
- Pirítsuk üvegesedésig.
- Amíg puhulnak a hagymák, a pulykamellett vágjuk vékonyabb kockákra.
- Adjuk hozzá a hagymához, pirítsuk le.
- Közben a megmosott gombát vágjuk 4 egyenlő részre.
- Amikor megpirult, kifehéredett a hús, adjuk hozzá a gombát.
- A gomba kellő vizet fog ereszteni, a hús pedig meg fog puhulni.
- Vágjuk fel kockákra a kaliforniai paprikát és a paradicsomot.
- Amikor a gomba elfőtte a levét, mehet hozzá a paradicsom és a paprika is.
- Mindkettőt puhulásig főzzük.
- Öntsük bele a Vegafölt.
- Főzzük össze a sóval, borssal.
- Közben keverjük össze a vizet a rizsliszttel.
- Öntsük hozzá, és forraljuk, sűrítsük össze.
- Közben tegyünk oda nagy adag vizet, egy csipet sóval.
- Főzzük készre a gnocchit.
- Együtt tálaljuk, friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 5 adagból 1 adag gluténmentes gombás pulykamelles raguban, édesburgonyás gnocchival |
5 adagból 1 adag gluténmentes gombás pulykamelles raguban, édesburgonyás gnocchival |
Energia | 13865 kJ /3302 kcal | 2767 kJ / 660 kcal | 2305 kJ / 550 kcal |
Zsír | 176,5 g | 35,3 g | 29,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 87,3 g | 17,5 g | 14,6 g |
Szénhidrát | 260,2 g | 52,0 g | 43,4 g |
amelyből cukrok | 60,7 g | 12,1 g | 10,1 g |
Rost | 33,3 g | 6,7 g | 5,6 g |
Fehérje | 144,8 g | 29,0 g | 24,1 g |
Só | 11,57 g | 2,31 g | 1,93 g |
A gluténmentes gombás pulykamelles ragu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors étolaj főétel fokhagyma gnocchi receptek gomba gyors ivóvíz kaliforniai paprika lila hagyma paradicsom pulykamell rizsliszt só szalonna tejföl alternatíva