Gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes húsmentes Mester bolognaival bővült.
Kifejezetten szeretem a gombát, és a kápia paprikát is. Ezekhez az egyszerű alapanyaghoz a Avena Go Fit és a Mester Család csomagját használtam fel. A gombához nélkülözhetetlen kakukkfüvet és rozmaringot is adtam. A bolognai mártást csak egy csipet cukorral, és némi fokhagymával bolondítottam meg. Ez a finom ebéd tényleg pillanatok alatt elkészül, mindenkinek ajánlom, aki idő szűkében van.
Hozzávalók (4 főre):
- 600 g csiperkegomba
- 300 g kápia paprika
- 2 dl víz
- 3 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál Mester Család szárított kakukkfű
- 3 rövid, friss ágacska rozmaring
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál só
- 1 csomag Mester Család bolognai alappor
- 400 ml víz
- csipet cukor
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Tésztához:
- 2 csomag Avena GoFit Instant Zab gluténmentes fusili tészta (400 g)
- 1 teáskanál só
- 2 l víz
Tetejére:
- 100 g reszelt növényi sajtalternatíva
A gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával elkészítése:
- A gombát mossuk meg, vágjuk apró kockákra.
- Ugyan így járunk el a kápia paprikával is.
- A gombát forró serpenyőben kezdjük el sütni, párolni a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
- Amikor már elfőtt a leve a gombának, akkor adjuk hozzá az olíva olajat és a kápia paprikát a vízzel együtt.
- Amikor a paprika is megfőtt adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot, a borsot és a ketchupot.
- Adjunk hozzá 400 ml vizet és a Mester bolognai port.
- Mehet bele a csipet cukor is.
- Ekkor már tegyük oda a tészta vizét melegedni a mikrohullámú sütőbe.
- 4 perc alatt forraljuk fel.
- Majd öntsük bele a tésztát, a sót és dobjuk vissza a mikrohullámúba 2 percig 800 W-on melegedni.
- Ekkora már szépen összefőtt a gomba a paprikával.
- Szűrjük le a tésztát, öblítsük át hideg vízzel.
- Adagoljuk ki a tésztákat, merjünk rá bolognais mártást.
- Reszeljünk rá növényi sajtot.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors cukor főétel fokhagyma glutén és tejmentes gomba gyors ivóvíz kakukk ketchup növényi sajt-alternatíva olívaolaj paprika rozmaring só