Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával

bolognai recept gluténmenesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes húsmentes Mester bolognaival bővült.

Kifejezetten szeretem a gombát, és a kápia paprikát is. Ezekhez az egyszerű alapanyaghoz a Avena Go Fit és a Mester Család csomagját használtam fel. A gombához nélkülözhetetlen kakukkfüvet és rozmaringot is adtam. A bolognai mártást csak egy csipet cukorral, és némi fokhagymával bolondítottam meg. Ez a finom ebéd tényleg pillanatok alatt elkészül, mindenkinek ajánlom, aki idő szűkében van.

Hozzávalók (4 főre):

  • 600 g csiperkegomba
  • 300 g kápia paprika 
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál Mester Család szárított kakukkfű
  • 3 rövid, friss ágacska rozmaring
  • 1 evőkanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag Mester Család bolognai alappor
  • 400 ml víz
  • csipet cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

Tésztához:

  • 2 csomag Avena GoFit Instant Zab gluténmentes fusili tészta (400 g)
  • 1 teáskanál só
  • 2 l víz

Tetejére:

  • 100 g reszelt növényi sajtalternatíva

A gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával elkészítése:

  • A gombát mossuk meg, vágjuk apró kockákra.
  • Ugyan így járunk el a kápia paprikával is.
  • A gombát forró serpenyőben kezdjük el sütni, párolni a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
  • Amikor már elfőtt a leve a gombának, akkor adjuk hozzá az olíva olajat és a kápia paprikát a vízzel együtt. 
  • Amikor a paprika is megfőtt adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot, a borsot és a ketchupot.
  • Adjunk hozzá 400 ml vizet és a Mester bolognai port.
  • Mehet bele a csipet cukor is.
  • Ekkor már tegyük oda a tészta vizét melegedni a mikrohullámú sütőbe.
  • 4 perc alatt forraljuk fel.
  • Majd öntsük bele a tésztát, a sót és dobjuk vissza a mikrohullámúba 2 percig 800 W-on melegedni.
  • Ekkora már szépen összefőtt a gomba a paprikával.
  • Szűrjük le a tésztát, öblítsük át hideg vízzel.
  • Adagoljuk ki a tésztákat, merjünk rá bolognais mártást.
  • Reszeljünk rá növényi sajtot.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bolognai recept

gluténmentes húsmentes Mester bolognai, zabtésztával

Kategória: , , ,