Gluténmentes Kolos féle gombapörkölt, medvehagymás galuskával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gombapörkölttel bővült.
Az egyik gyorsan elkészíthető alapanyagom a gomba. Gyorsan el lehet készíteni, változatosan lehet ízesíteni, és széles kínálatú körettel tálalható. Most kápia paprikával, növényi tejfölhelyettesítővel és medvehagymás galuskával tálaltam. Leírhatatlanul finom.
Hozzávalók (4 főre):
Gombapörkölthöz:
- 750 g csiperkegomba
- 3 közepes méretű lilahagyma
- 5 evőkanál napraforgó étolaj
- 3-4 db szárított vargánya
- 250 g kápia paprika
- 3 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 3 teáskanál édesnemes fűszerpaprika őrlemény
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 300 g növényi tejfölhelyettesítő
- 2 dl víz
- 2 evőkanál vegeta ételízesítő
- 2 teáskanál só
Medvehagymás galuskához:
- 200 g Mester Család Gluténmentes Galuskapor
- 3 teáskanál szárított, morzsolt medvehagyma
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- bő víz
A gluténmentes Kolos féle gombapörkölt elkészítése:
- A gombákat mossuk meg és papír törlőkendővel itassuk le a maradék vizet róluk.
- Vágjuk fel kisebb darabokra a gombákat.
- Pucoljuk meg a lilahagymát.
- Apró kockákra aprítsuk fel.
- Forró étolajon kezdjük el pirítani a hagymát.
- Amíg üvegesre párolódik a hagyma, mossuk meg a kápiákat.
- Vágjuk fel kisebb darabokra.
- Amikor üvegesre párolódik a hagyma, szórjuk meg édesnemes fűszerpaprikával, és mehet bele a gomba.
- Azonnal szórjuk meg a szárított kakukkfűvel.
- Mehet bele az őrölt kömény is.
- Amikor a gomba levet ereszt, öntsük hozzá a felvágott paprikát is.
- Pároljuk teljesen puhára az egészet.
- Öntsük bele a vizet, növényi tejfölt is.
- sózzuk, vegetával ízesítsük.
- Forraljuk össze az egészet.
- Készítsük el a medvehagymás galuskát.
- Mérjük ki a galuskaport.
- Üssük bele a tojást, szórjuk bele a morzsolt medvehagymával.
- Öntsük bele a vizet.
- Keverjük el, lágyabb tésztát fogunk kapni.
- A galuskát bő, lobogó vízbe szaggassuk a galuskát.
- Kb. 5 perc főzés alatt készen is lesznek.
- Szűrjük le a galuskákat.
- Máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes gombapörkölt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors étolaj főétel galuska gomba gyors ivóvíz kakukkfű köménymag lila hagyma medvehagyma paprika só tejföl alternatíva tojás