Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes Kolos féle gombapörkölt, medvehagymás galuskával

gombapörkölt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gombapörkölttel bővült.

Az egyik gyorsan elkészíthető alapanyagom a gomba. Gyorsan el lehet készíteni, változatosan lehet ízesíteni, és széles kínálatú körettel tálalható. Most kápia paprikával, növényi tejfölhelyettesítővel és medvehagymás galuskával tálaltam. Leírhatatlanul finom.

Hozzávalók (4 főre):

Gombapörkölthöz:

  • 750 g csiperkegomba
  • 3 közepes méretű lilahagyma
  • 5 evőkanál napraforgó étolaj
  • 3-4 db szárított vargánya 
  • 250 g kápia paprika
  • 3 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 3 teáskanál édesnemes fűszerpaprika őrlemény
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 300 g növényi tejfölhelyettesítő
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál vegeta ételízesítő
  • 2 teáskanál só

Medvehagymás galuskához:

  • 200 g Mester Család Gluténmentes Galuskapor
  • 3 teáskanál szárított, morzsolt medvehagyma 
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • bő víz

A gluténmentes Kolos féle gombapörkölt elkészítése:

  • A gombákat mossuk meg és papír törlőkendővel itassuk le a maradék vizet róluk.
  • Vágjuk fel kisebb darabokra a gombákat.
  • Pucoljuk meg a lilahagymát.
  • Apró kockákra aprítsuk fel.
  • Forró étolajon kezdjük el pirítani a hagymát.
  • Amíg üvegesre párolódik a hagyma, mossuk meg a kápiákat.
  • Vágjuk fel kisebb darabokra.
  • Amikor üvegesre párolódik a hagyma, szórjuk meg édesnemes fűszerpaprikával, és mehet bele a gomba.
  • Azonnal szórjuk meg a szárított kakukkfűvel.
  • Mehet bele az őrölt kömény is.
  • Amikor a gomba levet ereszt, öntsük hozzá a felvágott paprikát is.
  • Pároljuk teljesen puhára az egészet.
  • Öntsük bele a vizet, növényi tejfölt is.
  • sózzuk, vegetával ízesítsük.
  • Forraljuk össze az egészet.
  • Készítsük el a medvehagymás galuskát.
  • Mérjük ki a galuskaport.
  • Üssük bele a tojást, szórjuk bele a morzsolt medvehagymával.
  • Öntsük bele a vizet.
  • Keverjük el, lágyabb tésztát fogunk kapni.
  • A galuskát bő, lobogó vízbe szaggassuk a galuskát.
  • Kb. 5 perc főzés alatt készen is lesznek.
  • Szűrjük le a galuskákat.
  • Máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes gombapörkölt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gombapörkölt recept

gluténmentes Kolos féle gombapörkölt, medvehagymás galuskával

Kategória: , , ,