Forró quinoa reggeli banánnal és meggyel
Elkészítés:
- A quinoát alaposan átöblítjük, majd a 4 dl vízzel feltesszük főni.
- Közepes lángon 10-15 percig főzzük, míg a víz nagy részét magába nem szívja, majd lehúzzuk a tűzhelyről és 5 percig lefedve állni hagyjuk, majd elkeverjük benne a mézet. (Mindezt előkészíthetjük előző este is.)
- Közben felszeleteljük a banánt és felaprítjuk a diót.
- Sütőtál aljába banánszeleteket és (lecsepegtetett) meggy szemeket teszünk, ráadagoljuk a megfőzött mézes quinoát és a tetejére is rakunk banánt és meggyet.
- Rászórjuk a dióbelet is és 200 ºC fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 50 perc (előző nap előkészítve kb. 20 perc)
Tápanyagban gazdag, gyümölcsös és kellemesen forró reggelit hoztunk ma, amivel egy hideg, álmos téli reggel is jobban fog indulni!
- Recept címke: banán dió magozott meggy méz quinoa