Gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségekkel bővült.
Nem csak húst, hanem zöldséget is imádok enni sülve. Mivel egy ideje már oda figyelek a zsír, olaj bevitelre, hogy leginkább csőben sütöm a rántott dolgokat is. Húst airfryerben, ezeket a zöldségeket pedig csőben, azaz sütőben sütöttem meg. A panír természetesen nem is lehetne hagyományos, kicsit Kolosos lett.
Hozzávalók (6 adag):
- 1 kg karfiol
- 600 g cukkini
- só
- frissen őrölt bors
- ízlés szerint morzsolt oregánó, és bazsalikom
Panírozáshoz:
- 4 tojás
- 150 g It’s us kukoricaliszt
- 60 g dió
- 200 g gluténmentes cornflakes
Sütéshez:
- 4-5 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek elkészítése:
- A karfiolt szedjük rózsáira.
- Alaposan mossuk meg.
- Egy nagyobb edényben főzzük, pároljuk meg.
- Nem kell egészen megfőzni, hiszen sülés közben is puhulni fog.
- A főzővízbe tegyünk bőven sót.
- Amíg fő a karfiol, mossuk meg a cukkiniket.
- A cukkinit feleztem, majd négy körülbelül egyforma nagyságú hasábokat vágtam belőle.
- Sózzuk meg alaposan.
- A karfiol fő, a cukkini sózottan áll.
- A diót forró teflon serpenyőben pár pillanat alatt forrósítsuk fel.
- Ezután daráljuk le a diót.
- Szűrjük le a karfiolt, és mossuk át alaposan hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább.
- Amíg hűl a karfiol, daráljuk le a cornflakest is, majdnem lisztszerűvé.
- Keverjük össze a ledarált, pirított dióval.
- Ezután a kafriolt is sózzuk.
- Majd mindkét zöldségfélét szórjuk meg a morzsolt, szárított fűszerekkel.
- Ekkortól már ugyan úgy panírozzuk meg a zöldségeket.
- Liszt, felveret tojás és forgassuk meg a kukoricás-diós bundában.
- A bepanírozott zöldségeket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- A sütőpapírt kenjük le vékony rétegben napraforgó étolajjal.
- Amikor valamennyi zöldség kész, mindegyiket vékonyan kenjük le, vagy locsoljuk le napraforgó étolajjal.
- Előmelegített 190 C-os sütőben, grill funkción süssük készre kb. 20 perc alatt.
- Sütési idő lehet hosszabb is, sütőnktől és az ízlésünktől függ.
- Készre sülve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött bazsalikom bors cukkini cukkinifasírt dió étolaj gyors karfiol kukoricaliszt oregánó só tojás