Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek

rántott zöldségek recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségekkel bővült.

Nem csak húst, hanem zöldséget is imádok enni sülve. Mivel egy ideje már oda figyelek a zsír, olaj bevitelre, hogy leginkább csőben sütöm a rántott dolgokat is. Húst airfryerben, ezeket a zöldségeket pedig csőben, azaz sütőben sütöttem meg. A panír természetesen nem is lehetne hagyományos, kicsit Kolosos lett.

Hozzávalók (6 adag):

  • 1 kg karfiol
  • 600 g cukkini
  • frissen őrölt bors
  • ízlés szerint morzsolt oregánó, és bazsalikom

Panírozáshoz:

  • 4 tojás
  • 150 g It’s us kukoricaliszt
  • 60 g dió
  • 200 g gluténmentes cornflakes

Sütéshez:

  • 4-5 evőkanál napraforgó étolaj

A gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek elkészítése:

  • A karfiolt szedjük rózsáira.
  • Alaposan mossuk meg.
  • Egy nagyobb edényben főzzük, pároljuk meg.
  • Nem kell egészen megfőzni, hiszen sülés közben is puhulni fog.
  • A főzővízbe tegyünk bőven sót.
  • Amíg fő a karfiol, mossuk meg a cukkiniket.
  • A cukkinit feleztem, majd négy körülbelül egyforma nagyságú hasábokat vágtam belőle.
  • Sózzuk meg alaposan.
  • A karfiol fő, a cukkini sózottan áll.
  • A diót forró teflon serpenyőben pár pillanat alatt forrósítsuk fel.
  • Ezután daráljuk le a diót.
  • Szűrjük le a karfiolt, és mossuk át alaposan hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább.
  • Amíg hűl a karfiol, daráljuk le a cornflakest is, majdnem lisztszerűvé.
  • Keverjük össze a ledarált, pirított dióval.
  • Ezután a kafriolt is sózzuk.
  • Majd mindkét zöldségfélét szórjuk meg a morzsolt, szárított fűszerekkel.
  • Ekkortól már ugyan úgy panírozzuk meg a zöldségeket.
  • Liszt, felveret tojás és forgassuk meg a kukoricás-diós bundában.
  • A bepanírozott zöldségeket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • A sütőpapírt kenjük le vékony rétegben napraforgó étolajjal.
  • Amikor valamennyi zöldség kész, mindegyiket vékonyan kenjük le, vagy locsoljuk le napraforgó étolajjal.
  • Előmelegített 190 C-os sütőben, grill funkción süssük készre kb. 20 perc alatt.
  • Sütési idő lehet hosszabb is, sütőnktől és az ízlésünktől függ.
  • Készre sülve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes csőben sült „rántott” zöldségek tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rántott zöldségek recept

gluténmentes rántott zöldségek recept

Kategória: , , ,