Nagymama gluténmentes linzer receptje – egy újabb klasszikus
- 1 tojássárgája
- 12 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 6 dkg porcukor
- 2 evőkanál (kb. 2 dkg) darált mandula
- 8 dkg hideg vaj
- sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk.
- Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük fél órán át.
- Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra.
- A tésztát (Schär liszttel megszórt gyúródeszkán) 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepébe egy lyukat szúrunk – ez lesz a teteje. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a linzereket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, egy teli kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, ráhelyezünk egy lyukas kekszet és porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok: haladó
Hetente frissülő gluténmentes receptek, nem csak cöliákiásoknak!
Próbálja ki gluténmentes linzer receptünket piros lekvárral is!
- Recept címke: linzer receptek lisztkeverék mandula porcukor sárgabarack lekvár Schär Mix B vaj