Házi gluténmentes müzli-keverék – induljon jól a napunk!
- 100 g kukoricapehely
- 50 g puffasztott köles
- 25 g puffasztott amaránt
- 50 g durvára vágott dió
- 50 g szeletelt mandula
- 2 evőkanál psyllium (útifűmaghéj)
Elkészítés:
- A müzli hozzávalóit mérjük ki, majd tegyük egy mély tálba.
- A diót kissé aprítsuk fel egy konyhakés segítségével.
- Egy kerámia, vagy teflon serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre és kezdjük el forrósítani, majd tegyük bele a durvára vágott diót és a szeletelt mandulát, majd 3-4 perc alatt enyhén pirítsuk meg a magvakat.
- Az elkészített magokat egy tányéron hűtsük ki, majd keverjük hozzá a többi alapanyaghoz. Az egészet jól keverjük át, majd töltsük jól záródó üveg edénybe.
- Fogyasszuk reggelihez, vagy vacsorához natúr joghurttal és friss gyümölccsel!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Készítsünk gluténmentes müzlit házilag!
A legtöbb készen kapható gluténmentes müzli-keverék csak speciális boltokban elérhető, általában igen magas áron, ezért úgy gondoltuk, készítünk egy keveréket, melyet pillanatok alatt bárki elkészíthet otthon, és kiváló alapanyaga lehet egy napindító reggelinek.
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Recept címke: 30 perc alatt amaránt dió köles kukoricapehely mandula max. 20 perces gluténmentes receptek psyllium rost (útifűmaghéj)