Vitaminturmix pár perc alatt – a rostpótlás fontos cöliáka esetén
Elkészítés:
- A gyümölcsöket mossuk, majd hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. A málnát mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni, majd adjuk a felvágott gyümölcsökhöz. Fagyasztott málna esetében 1-2 perc alatt melegítsük fel mikróban, vagy tűzhelyen serpenyőben, majd ezután adjuk a többi gyümölcshöz.
- Tegyük a gyümölcsöket a turmixgépünkbe, majd adjuk hozzá a tejet és turmixoljuk minél krémesebbre. (Turmixgép hiányában kiválóan alkalmazható az aprítógép is, vagy akár a botmixer is. Utóbbi esetében azonban ügyeljünk arra, hogy minél kisebb darabokra vágjuk fel a gyümölcsöket és a tejjel együttesen turmixoljuk a gyümölcsöket!)
- A megfelelő állag eléréséhez legjobb, ha külön-külön turmixoljuk a gyümölcsöket majd a legvégén keverjük el őket.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: Kezdő
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A turmix egy egészséges receptet, mely hozzájárul a napi vitamin,- ásványi anyag,- és rostbevitelünk fedezéséhez is!
* Laktózmentes tejet alkalmazva cöliákia mellé társult laktóz-intolerancia esetén is beilleszthető a gluténmentes étrendbe.
- Recept címke: 30 perc alatt banán kiwi málna max. 20 perces gluténmentes receptek tej turmix