Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Szezámmagos hajdinakeksz – fehér és fekete szezámmaggal

Legújabb teljes kiőrlésű gluténmentes hajdinakeksz receptünk ideális gyümölcsök mellé, például tízóraira, uzsonnára. Készítsük el hétvégén és egész héten tudunk belőle csomagolni napközbenre.

Szezámmagos gluténmentes hajdinakekszHozzávalók:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A lisztet, a psylliumot, a szezámmagot és a sót keverjük el, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat is. Keverjük simára, majd gyúrjuk át enyhén.
  • Két sütőpapír között sodrófa segítségével nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, majd egy késsel vékonyan rácsozzuk be 5×5 cm-es négyzetekre.
  • Tegyük be a sütőbe és 25 perc alatt süssük ropogóra. Hagyjuk kihűlni, majd törjük szét a vágások mentén. Jól záródó dobozba téve akár egy hétig is eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (50 db esetében):

Energia 30,5 kcal/127,5 kJ
Fehérje 0,7 g
Zsír 1,6 g
Ebből telített zsír 0,2 g
Szénhidrát 3,1 g
Ebből cukor 0,1 g
Élelmi rost 0,6 g

A gluténmentes hajdinakeksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,

Ad