Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Prosciuttós minifrittata – avagy az olaszok kedvelt tojáslepénye, gluténmentesen!

Prosciuttos frittata gluténmentes tojáslepény receptTegyük különlegessé a hétvégi ráérős reggeleket, készítsünk mini frittatát a családtagoknak!

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • 1db közepes méretű vöröshagyma
  • 4 db közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál 1,5%-os tej
  • 4 szelet prosciutto sonka (50 g)
  • 40 g edámi sajt
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1 teáskanál (4,5 g) napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • A vöröshagymát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra és enyhén melegített napraforgóolajon pirítsuk üvegesre.
  • A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd egy kevés sóval, borssal 1 evőkanál tejjel ízesítve villával enyhén verjük fel.
  • A sajtot reszeljük le, majd 30grammnyit a pirított hagymával együtt adjunk hozzá a felvert tojáshoz.
  • 4 db muffin mélyedést, vagy kis méretű szufléformát béleljünk 1-1 szelet prosciutto sonkával. A felvert tojásos masszát oszlassuk el egyenletesen a 4 formában, majd egy-egy félbevágott koktélparadicsomot helyezzünk bele és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  • Az előkészített “muffinokat” süssük 18-20 percig légkeverésen, 150 C ° fokon, majd ha elkészült, hagyjuk kihűlni néhány percig és borítsuk ki a formából.
  • Fogyaszthatjuk hidegen, melegen egyaránt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra (2db) vonatkoztatva:

Energia 294 kcal / 1229 kJ
Fehérje 23,2 g
Zsír 20,7 g
Szénhidrát 3,7 g
Élelmi rost 0,9 g

A gluténmentes tojáslepény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,