Gesztenyés banánkeksz – 20 perc
Gyors gluténmentes keksz csupán 2 alapanyagból? Megmutatjuk hogyan! Ízletes keksz túrókrém vagy joghurt mellé! Kiváló falat tízóraira vagy uzsonnára is!
- 100 g gesztenyeliszt
- 100 g banán (héj nélkül, egy közepes banán héjjal, kb. 120 g)
Elkészítés:
- A banánt mossuk meg, a héját húzzuk le., daraboljuk fel, majd pürésítsük.
- Keverjük hozzá a gesztenyelisztet, majd két kanál segítségével tegyünk diónyi gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kezünket nedvesítsük be, majd lapítsuk kb. 0,5 cm vastagságúra a gombócokat és formázzuk korong alakúra, végül egy villával enyhén csíkozzuk be a tetejüket.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.
- Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 2-3 napon belül fogyasszuk el.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban
Energia | 99,1 kJ / 23,7 kcal |
Fehérje | 0,3 g |
Zsír | 0,2 g |
Szénhidrát | 5,1 g |
Élelmi rost | 0,6 g |
A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt banán gesztenyeliszt glutén és tejmentes keksz max. 20 perces gluténmentes receptek tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai