Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gesztenyés banánkeksz – 20 perc

Gyors gluténmentes keksz csupán 2 alapanyagból? Megmutatjuk hogyan! Ízletes keksz túrókrém vagy joghurt mellé! Kiváló falat tízóraira vagy uzsonnára is!

gesztenyés banánkeksz gluténmentes keksz receptHozzávalók 20 darabhoz:

Elkészítés:

  • A banánt mossuk meg, a héját húzzuk le., daraboljuk fel, majd pürésítsük.
  • Keverjük hozzá a gesztenyelisztet, majd két kanál segítségével tegyünk diónyi gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Kezünket nedvesítsük be, majd lapítsuk kb. 0,5 cm vastagságúra a gombócokat és formázzuk korong alakúra, végül egy villával enyhén csíkozzuk be a tetejüket.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.
  • Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 2-3 napon belül fogyasszuk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban

Energia 99,1 kJ / 23,7 kcal
Fehérje 0,3 g
Zsír 0,2 g
Szénhidrát 5,1 g
Élelmi rost 0,6 g

A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,